info@carpro-suomi.fi

Ajankohtaista

Miksi CQuartz FINEST

Näinä päivinä, kun ensimmäisistä nanokeraamisten pinnoitteiden ilmestymisestä on kohta jo vuosikymmen vierähtänyt, markkinoille tulee tämän tästä uutuuksia, joiden kovuutta markkinoidaan ylivoimaisena. Keraamiset pinnoitteen perustuvat pääsääntöisesti erilaisten piiyhdisteiden nanomolekyyleihin. Pelkkään piidioksidiin tai piikarbonaattiin perustuvan pinnoitteen kovuus (piidioksidi 9H) on erittäin hyvällä tasolla kaikilla brändeilla ja niiden tuotantokustannukset ovat hyvin alhaiset.

Mutta kun kovuuden lisäksi haetaan muita hyvin tärkeitä ominaisuuksia maalinsuojan kannalta, onkin tilanne jo mutkikkaampi. Nykyiset huippupinnoitteet eivät enää perustu puhtaasti keraamisiin ainesosiin, vaan ovat hienoimpien nanomateriaalien hybridiseoksia, jotka nostavat pinnoitteen valmistuskustannuksia. Keraamisilla ainesosilla haetaan pinnoitteeseen kovuutta ja muilla aineilla muita ominaisuuksia, kuten molekyylien sitoutumista maalipintaan. Pintaan sitoutumisen lisäksi muita hyvin tärkeitä ominaisuuksia ovat mm. pinnoitteen elastisuus, veden ja lian hylkiminen (beading ja ennen kaikkea sheeting, joista lisää alempana).

Valinnan vaikeutta:

Markkinoilla on siis valtava määrä eritasoisia keraamisia pinnoitteita ja kuluttaja varmasti hämmentyy tarjonnan paljoudesta. Yhtään kattavaa vertailua niistä ei vielä olla nähty, sen enempää Suomessa kuin kansainvälisestikään ja se varmasti vaikeuttaa valintaa. Varman päälle valitessa ja valintaa helpottamaan kannattaakin käyttöön ottaa internetin hakukoneet ja etsiä niillä, minkälaisia kokemuksia kuluttajilla on tarjotusta brändistä. Ennen kaikkea kansainväliset suuret autoalan foorumit ovat hyviä tietolähteitä. Mikäli jostakin brändistä ei mitään kommentoitavaa löydy, sitä ei ehkä kannata harkita, ellet itse halua olla se ensimmäinen testaaja.

Miksi CQuartz FINEST RESERVE?

CQuartz FINEST RESERVE on CarPro:n ammattidetailereille kehittämä keraaminen hybridikestopinnoite, joka edustaa aina uusinta teknologiaa ja kehitystä näissä uuden sukupolven pinnotteiden melko kirjavassa joukkiossa. Komposiittirakenne tarjoaa ainutlaatuisia ominaisuukisia verrattuna tavanomaisiin keraamisiin pinnotteisiin, kuten suuremman hydrofobisuuden (beading), kirkkauden, veden poistumiseen pinnoilta (sheeting) ja sitä myötä vähemmän mineraali- ja kalkkipitoisen veden aiheuttamia jälkiä (chalk and mineral spots) kuivaamattomissa maalipinnoissa.  CQuartz FINEST RESERVE, kuten myös kaikki muut CaPro- tuotteet elävät jatkuvassa evoluutiossa ja siksi ovat aina moderneinta teknologiaa ja parhaaksi koettua laatua.
Alla olevassa kuvassa CQuartz FINEST (vanha V6 versio) oikealla puolella ja toisen valmistajan uutuuspinnoite vasemmalla. Monesti tämä sheetig testaus tehdään melko kaltevaan konepeltiin mahdollisimman kylmällä vedellä “open end hose” menetelmällä, jossa pienellä letkupaineella lasketan vettä ja vältellään veden hajoamista pisaroiksi. Tällä menetelmällä vesi saadaan mahdollisimman suurena annoksena maalipinnalle, jolloin se massallaan valuu kaltevalta pinnalta. Oikeamman kuvan “sheetig”-ominaisuudesta saa, kun vesi ruiskutetaan sumuna mahdollisimman tasaiselle vaakatasossa olevalle pinnalle.
Oheinen video on painepesurihuuhtelun jälkeen vähemmän kaltevalta auton katolta.

-laadun valvontaa

CarPro valmistajana itse valvoo, että myös CQuartz FINEST RESERVE-käsittelijöiden koko maaimanlaajuinen verkosto täyttää CarPro:n tiukat laatukriteerit. Tämän vuoksi CQuartz FINEST RESERVEei ole mistään ostettavissa harrastajakäyttöön, eikä sitä myönnetä minkään ketjun tuotteeksi valvonnan ulottumattomiin. Jokainen CQuartz FINEST RESERVE –pakkaus on yksilöllisesti sarjanumeroitu ja käsittelijät rekisteröivät takuut suoraan valmistajalle, eivätkä esimerkiksi maahantuojille tai keskusliikkeille.  

-itse käsittelystä

Olipa autosi vanhempi tai aivan tuliterä, joutuu sen maalipinta CQuartz FINEST RESERVE–käsittelyissä ensimmäisenä perusteelliseen puhdistukseen, johon ehdottomasti kuuluu lentoruosteen, jarrupölyn ja ilmansaasteiden mukana tulleen maalipintaan penetroituneiden rautapartikkelien poisto. Puhdistus tehdään toimenpiteeseen tarkoitetulla pH-neutraalilla ja pintamateriaaleille turvallisella CarPro IronX –puhdistusaineella. Tämä toimenpide on välttämätön maalipinnan keston kannalta, koska rauta maantiesuolan kanssa reagoidessa muodostaa happamia pintoja rapauttavia yhdisteitä.

Pesujen ja puhdistusten jälkeen auton maalipinnat tarkastetaan huolella ja virheet korjataan. Naarmuisuus ja mahdolliset kiiltoa himmentävät tekijät, kuten maali- tai lakkasumut poistetaan. Kiillotusaineiden jäämät, vanhat vahat, jos niitä pesuista vielä jäi sekä rasvat poistetaan CarPro Eraser:lla, joka on tähän tarkoitukseen kehitetty turvallinen erikoispuhdistusaine. Tämän jälkeen maalipinnat pohjustetaan CaPro Essence:llä ( Essence-käsittelyä ei suoriteta mattamaalatuille pinnoille). Essence antaa jo ensimmäisen lujan  piidioksidiperustaisen tartuntapinnan CQuartz FINEST RESERVE:lle.

Pohjatöiden jälkeen CQuartz FINEST RESERVE ja silotetaan maalipintoihin huolellisesti käsityönä vähintään tuplakerroksin. CQuartz FINEST:n aineosat ilmankosteuden ja lämmön kanssa reagoidessa muodostavat lujan, kauniisti kiiltävän suojan maalipinnalle.

CQuartz FINEST RESERVE annetaan kovettua vielä noin vuorokausi lämmössä sisätiloissa, tarkastetaan pinnat ja viimeistellään mattamuoviosat CarPro DLux:lla. Se kestävä piidioksidipohjainen erittäin suuren molaarisuuden omaava huokoisiin pintoihin tarttuvaksi suunniteltu kestopinnoite.  

-ainutlaatuinen kaava

Jotkin valmistajat markkinoivat tuotteitaan suurella molaarisuudella, eli konsentraatiopitoisuudella. Suuri molaarisuus on toki hyvä asia, mutta jos ainetta siloitettaessa se jää kertakäyttöiseen siloitusliinaan, ei siitä maalipinnan kannalta ole suurta hyötyä.

CarPro on CQuartz FINEST RESEVE:a kehitellessä suuren konsentraatiopitoisuuden lisäksi kiinnittänyt huomiota vieläkin tärkeämpään asiaan, eli aineen kykyyn tarttua maalipintaan molekyylitasolla. Silotettaessa FINEST RESERVE:a se ei enää tartu liinaan, vaan leviää tasaisesti maalipintaan.Kovalenttisen ristisidoksen saavuttamiseksi maalipinnan kanssa CQuartz FINEST RESERVE kiinnitetään IR-kovettimilla

-CQuartz FINEST RESERVE takuu

Takuun ei ole yhtä kuin kesto, sen ovat jo osoittaneet kahden vuoden takuulla olevat saksalaisvalmisteiset luksusautot vs. aasialaisvalmisteisiin seitsemän vuoden takuulla olevat.

CarPro myöntää CQuartz FINEST RESERVE:lle kattavan kolmen vuoden tehdastakuun. Takuu perustuu autonvalmistajien yleisiin maalipinnoille myönnettäviin takuisiin, jotka ovat 2-3 vuotta. CarPro tarjoaa pinoitteilleen markkinoiden kattavimman ylläpito- ja hoitotuotteiden arsenaalin, josta varmasti jokainen löytää itselleen sopivimman vaihtoehdon. Huolellisella hoidolla ja helpoin ylläpitotoimin Cquartz FINEST RESERVE:sta on iloa vielä vuosia takuuajan umpeuduttuakin.

CONSTANTLY IMPROVING, NEVER STANDING STILL

TERVETULOA AUTON HOIDON TULEVAISUUTEEN!

Haku