S M A R T naarmunkorjausmenetelmä SMART = Small to Medium Area Repair Techniques
Pienten naarmujen korjaaminen perinteisin ruiskumaalausmenetelmin autojen maalipinnoista on ollut naarmujen kokoon nähden suhteettoman suuritöistä, hidasta ja kallista. Naarmut kuitenkin häiritsevät auton omistajaa, heikentävät jälleenmyyntiarvoa ja pahimmillaan ovat syy alkavaan ruostevaurioon. Pienille ja keskisuurille naarmuille ruiskumaalauksen korvaavana vaihtoehtona on nyt saatavana SMART-teknologiaan perustuva ruiskuton paikallisten naarmujen korjausmenetelmä. Menetelmää on kehitetty maailmalla jo lähes 20 vuotta ja on ollut yleistyvä korjausmenetelmä viime vuosina niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissakin.

SMART-teknologian etuja:

  • Nopea, ei pitkiä odotusaikoja, ei sijaisauton tarvetta. Keskimäärin naarmun korjaukseen menee 1-3 tuntia.
  • Taloudellinen, SMART teknologia on merkittävästi ruiskumaatausta edullisempi menetelmä.
  • Ei sävyeroja. Koska korjattavan kohteen alkuperäinen väri säilyy, ei paneeleiden välille synny häiritseviä sävyeroja. Ekologinen, automaalaamoja kevyemmät laitteet ja vähäisempi kemikaalien ja energian käyttö -> luontoystävällisempää.

SMART teknologia sopii parhaimmin kohteisiin, joissa ruiskumaalaus vaurion kokoon nähden tuntuu turhan raskaalta menetelmältä. Esimerkiksi lemmikkien kynnen raapaisut, oksien ja risujen synnyttämät naarmut, pienet parkkipaikoilla syntyneet naarmut, vaatteiden, laukkujen solkien ja niittien raapaisut, jne. SMART teknologia ei sovellu kaikkiin kohteisiin, esimerkiksi naarmuihin, joissa pelti on jo ruostunut, jossa maali on vaurioitunut laajalta alalta, syviin muoviosien naarmuihin, maalaamattomien muovien naarmuihin. Ennen kuin maalautat, tarkista korjattavuus SMART naarmunkorjausmenetelmällä!